Menu Sluiten

Laadpaal

Een laadpaal installeren thuis of bij je bedrijf? Dan is het wel belangrijk om te weten wat je moet doen. Dit zijn de stappen voor het installeren van een laadpaal?

De meterkast

Je moet weten of je 1-fase of 3-fase binnen krijg vanuit je netbeheerder. Het is hoog waarschijnlijk dat je een 3-fase aansluiting nodig hebt voor je elektrische auto. Heb je 1-fasestroom? Vraag dan een upgrade naar 3-fasenstroom aan bij jouw netbeheerder. LET OP: hieraan zitten kosten verbonden én je moet er rekening mee houden met een langere wachttijd. Is er ook voldoende ruimte voor nieuw groepen in de meterkast ?

Waar wil je de laadpaal plaatsen ?

e moet de laadpaal plaatsen op je eigen grond. En je moet er ook rekening mee houden dat de kabel niet over de stoep mag liggen. Is een van deze twee gevallen aanwezig, dan moet je contact opnemen met de gemeente. Sommige gemeenten willen medewerking geven om toch je auto op te kunnen laden zonder een eigen oprit. 

Is de plaats van de laadpaal gemakkelijk toegankelijk vanuit de meterkast bijvoorbeeld via een kruipruimte? Dat kan al aardig schelen in de prijs. 

Selecteer de laadpaal of wallbox

Er zijn verschillende soorten laadpalen. Het een of het andere kan verschillen. Het verschil zit hem vooral in de techniek en de prijs. 

Er zijn laadpalen van 1-fase of 3-fase. Een laadpaal met 3-fase is zeker aan te raden, omdat het opladen veel sneller gaat. Ook het vermogen varieert. Als je een laadpaal hebt van 22 kW dan kun je in de meeste gevallen goed vooruit. Het is goed om te letten op de mogelijkheid van LBA(load balancing): dan zorgt ervoor dat je auto minder sterk laadt als je in huis veel stroom gebruikt. 

Installatie van de laadpaal helemaal verzorgd

Wij kunnen de installatie van de laadpaal helemaal voor u verzorgen. Reken erop dat dit een paar honderd euro kost, maar het verlost je van veel werk en inspanning. Wij installeren een laadpaal meestal in minder dan een dag en je weet dat het dan goed en veilig gebeurt. Je hoeft meestal alleen maar de aansluiting upgraden naar 3-fase als dat nodig is. 

 

Wilt u ook zulke projecten realiseren?

Neem dan via de onderstaande knop contact op!