Menu Sluiten

Groepenkast

Moet ik mijn groepenkast vervangen? 

Een groepenkast vervangen gebeurt meestal bij het moderniseren van je oude woning of bij een ingrijpende verbouwing. Er zijn nog veel meer gevallen waarbij het belangrijk is uw groepenkast te vervangen of uit te laten breiden. 

Een nieuwe groepenkast.

De groepenkast in uw meterkast is het hart van uw E-installatie. Daarom is het belangrijk dat deze aan alle veiligheidseisen voldoet. Zo zorgen we samen voor een veilig gevoel. 

Wanneer moet u uw groepenkast vervangen of uitbreiden? 

Een groepenkast vervangen of uitbreiden is in sommige gevallen nodig. Als u een oudere woning gaat moderniseren, wordt het vervangen van de groepenkast meestal bij de werkzaamheden meegenomen. Hieronder nog een aantal zaken waarbij de groepenkast ook vervangen of uitgebreid moet worden. 

Stoppenkast vervangen

Veel oudere huizen zijn nog voorzien van een zogenaamde stoppenkast. In principe biedt deze voldoende bescherming. Het is echter toch aan te raden uw stoppenkast te vervangen door een moderne groepenkast met installatieautomaten. Deze verhogen namelijk de beschikbaarheid, de veiligheid en het gebruiksgemak van uw installatie. 

Vervanging of uitbreiding van uw huidige groepenkast 

Gaat u uw huidige groepenkast aanpassen? Dan is het mogelijk dat uw hele groepenkast vervangen moet worden. Deze moet namelijk voorzien zijn van een hoofdschakelaar en minimaal twee aardlekschakelaars.  

Nieuwe keukenapparatuur 

Als u een nieuwe keuken hebt gekocht. Deze is dan waarschijnlijk voorzien van veel nieuwe apparatuur, zoals een vaatwasser, oven, combimagnetron of misschien zelfs wel een kokend waterkraan of keramische of inductiekookplaat. 

Aanschaf keramische of inductiekookplaat 

Gaat u elektrisch koken? En bedraagt het vermogen van de kookplaat minder dan 7.300 watt? Dan dient u uw groepenkast uit te laten breiden met een kookgroep. Dit omdat bij elektrisch koken veel stroom wordt verbruikt. 

Bij een elektrische kookplaat vanaf 7.400 t/m 11.400 watt heeft u een 3-fasenkookgroep nodig in een zogenaamde 3-fasengroepenkast, aangezien dit onder krachtstroom valt. 

Zonnepanelen plaatsen 

Stapt u over op zonnestroom? Dan kan het zijn dat u uw groepenkast moet vervangen.  

Prijzen groepenkast vervangen 

1 Fase groepenkast3 Fase groepenkast
6 groepen€625,00€675,00
8 groepen€650,00€700,00
10 groepen€675,00€725,00
12 groepen€700,00€750,00

Wilt u ook zulke projecten realiseren?

Neem dan via de onderstaande knop contact op!